terbohuu: Grupet Mafioze me te rrezikshme ne gjithe Globin .. terbohuu

Monday, July 16, 2012

Grupet Mafioze me te rrezikshme ne gjithe Globin .. terbohuu

Është e sigurt se mafia i referohet grupeve të fshehta të cilat shkaktojnë krime të organizuara në mbarë botën. Emrat e tyre janë shpesh të referuara me emrin e vendit nga ata kane origjinën në dhe shumica e anëtarëve duhet te jetë i kësaj shtetësie. Aktivitetet e tyre janë gjithmonë të paligjshme si droga, trafikimin e armëve te zjarrit, etj Këtu është lista e grupeve mafioze më të mëdha dhe më të rrezikshme në botë :


Mafia shqiptare është konsideruar si një nga mafiet më të mëdha. Me një numër të madh të organizatave te vogla kriminale, mafia shqiptare u përhap në nivele ndërkombëtare në vitet 1980. Ata kane drejtuar prostitucionin dhe  trafikimin e drogës në Shtetet e Bashkuara dhe Britani te Madhe dhe ne te githe Europen. Ata janë të njohur për përdorimin shume  të shpejtë të dhunës për hakmarrje numri i perafert nuk dihet pasi aty funksionon kodin e heshtjes.Mafia Shqiptare funsionon  ne baze te disa normave dhe te beses(ne baze te kanunit)


mafia ruse . Me rreth 500,000 anëtarë, Mafia ruse tani ka ndikim të madh në të gjithë botën. Ata janë aktiv në vende si Izraeli, Hungaria, Spanja, Kanadaja, Britania e Madhe, SHBA, Rusi, etj Ata janë të njohur për veprimtari të paligjshme, të tilla si drogës dhe trafikimit të armëve të zjarrit,  kontrabanda, mashtrim në internet, etj .dhe mafia ruse nihet per perdorim te madh te dhunesTriada Kineze
Triads kineze janë aktive në të dy vendet aziatike si Kina kontinentale, Malajzi, Hong Kong, Tajvan, Singapor, dhe ato evropiane si dhe Nju Jork, Los Angeles, Seattle, Vancouver, si dhe San Francisko. Aktivitetet e tyre përfshijnë vjedhje nga vrasje me kontratë, trafiku i drogës, grabitje , pirateria, etj
Mafia izraelitase

Mafia izraelit përfshin aktivitete kriminale si narkotikët, trafikimi i drogës dhe prostitucionit.Mafia   Ruso-izraelite  ka depërtuar sistemin politik amerikan aq mirë se forcat amerikane janë duke dështuar për të bërë ndonjë përparim të rëndësishëm në ndalimin e tyre.


Mafia serbe
Mafia serbe punon në shumë vende të tilla si Gjermania, Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Francë, etj Ata janë të përfshirë në aktivitete të ndryshme si trafiku i  drogës, kontrabanda,  vrasës  me kontratë ,   kumar dhe vjedhje .


Mafia Siciliane dhe amerikane Cosa Nostra
Sicilianet dhe amerikanet e Cosa Nostras bejne nje rjet te madh te trafikimit të drogës dhe trafiqeve të armëve, ndërmjetësimi i biznesit kriminal janë disa nga gjërat mafia siciliane dhe amerikane Cosa Nostra janë të përfshirë in anëtarsin e saj është 3500 në 4000. Çdo anëtar do të duhet të ndjekin kodin e heshtjes.


Kartelet kolumbiane të drogës
Aktivitetet kryesore të karteleve të drogës kolumbiane  eshte kultivimi i drogës ata kontrollojnë dhe trafikimit e saj. Ato përfshijnë shumë organizata që merren me aspektet politike, ushtarake dhe ligjore të karteleve ne  shumë vende Latine. Përveç kësaj, ata gjithashtu janë përfshirë në një shumë rrëmbime Personash dhe terrorizëm


Yakuza Japoneze
Yakuza Japanese është një armate e  krimit të organizuar duke përfshirë 110.000 anëtarë aktivë të cilët janë nga 2500 familje . Ato janë formuar kryesisht për  te ofruar mbrojtje dhe duke bere tregti  por tani ata jane te  specializuar ne filmat kontrabande me drita te kuqe nga Evropa dhe Amerika,  emigracion të paligjshëm droge vrasje .


Mafia meksikane
Meksikan Mafia është një grup shumë të fortë burgjet  e Shteteve te Bashkuara. Me 30.000 anëtarë në të gjithë Shtetet e Bashkuara, kjo bandë ka qenë gjithashtu i përfshirë në grabitje dhe trafikut të drogës. Ata detyrojnë bandat dhe tregtarët të paguajnë një taksë për mbrojtjen e dhe ata që refuzojnë   vriten.


Britaniko Xhamajkanet  Yardies
Britaniko Xhamajkanet  Yardies eshte nje bande Xhamajkane e cila emigroi në Britani në vitet 1950. Ata ishin të përfshirë në dhunën midis  bandave dhe per kete arsye moren emrin   Yardies. Ata kryejnë krime të organizuara si tregtia e drogës dhe krime të tjera të armëve


No comments:

Post a Comment